Novice

Kaj je kovinsko žigosanje

2024-06-28 08:49

Vtiskovanje kovin je proizvodni postopek, ki se uporablja za pretvorbo ravnih kovinskih plošč v posebne oblike.  

Kovinski žigosanje je kompleksen proces, ki lahko vključuje številne tehnike preoblikovanja kovinizrezovanje, prebijanje, krivljenje in prebadanje.

Po vsej KITAJSKI je na tisoče podjetij, ki ponujajo storitve žigosanja kovin za dostavo komponent za industrijo v avtomobilski, vesoljski, medicinski in drugih trgih. Z razvojem svetovnih trgov se povečuje potreba po hitro izdelanih velikih količinah kompleksnih delov.

Vtiskovanje kovin je hitra in stroškovno učinkovita rešitev za to potrebo po proizvodnji velikih količin. Proizvajalci, ki potrebujejo žigosane kovinske dele za projekt, običajno iščejo tri pomembne lastnosti:

Visoka kvaliteta

Poceni

Hiter čas izvedbe

 

Žigosanje – imenovano tudi stiskanje – vključuje postavitev ravne pločevine, bodisi v kolutu bodisi v prazni obliki, v stiskalnico za žigosanje. V stiskalnici orodje in površina matrice oblikujeta kovino v želeno obliko. Izsekovanje, izrezovanje, upogibanje, kovanje, vtiskovanje in robljenje so vse tehnike žigosanja, ki se uporabljajo za oblikovanje kovine.

Preden se material lahko oblikuje, morajo strokovnjaki za žigosanje oblikovati orodje z inženirsko tehnologijo CAD/CAM. Ti dizajni morajo biti čim bolj natančni, da zagotovijo, da vsak luknjač in krivina ohranja ustrezno zračnost in s tem optimalno kakovost dela. Posamezen model 3D orodja lahko vsebuje na stotine delov, zato je proces oblikovanja pogosto precej zapleten in dolgotrajen.

Ko je oblikovana zasnova orodja, lahko proizvajalec uporabi različne strojne obdelave, brušenje, žično EDM in druge proizvodne storitve za dokončanje proizvodnje žigosanja..

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)
This field is required
This field is required
Required and valid email address
This field is required
This field is required